Rootsy logo  
Rootsy logo
Billiga Boxar (sida 2 av 2) | Föregående sida

Magnus Eriksson:
2009-08-07 14:23
 Det verkar som om du anser att förolämpningen bestod i att jag tillskrev dig Mats Olssons beskrivning av hårdrockens publik. Det gjorde jag naturligtvis inte. Jag har förtydligat med att era argument var snarlika, därav parallellen. Jag beklagar att du blir »asförbannad« i stället för att svara i sak. Uppenbarligen uttryckte jag mig dock otydligt, och för det ber jag dig om ursäkt.

Och med det är väl debatten med mig avslutad, för dig »i likhet med några andra, tidigare Rootsy-debattörer«.

Bengt Eriksson:
2009-08-07 14:30
 Nej, svar på första frågan. Ja, på den andra. Jag orkar, kort sagt, inte med det här längre. Man har sin korta tid i livet och jag tycker att jag bör ägna min åt något viktigare än att debattera med dig, särskilt när debatten handlar om åsikter som du påstår att jag skulle ha. Vi har varit här förut men nu menar jag det jag skriver. Enough is enough, jag orkar inte mer (i likhet med, som du så riktigt citerar, tidigare, nu försvunna Rootsy-debattörer).

Lite trist, lite sorgligt, tycker jag. Men vadå, så är det. Att avhålla mig från att gå in på Rootsy kan jag väl inte, men i fortsättningen ska jag försöka hålla mig till att läsa Per M:s, Peter N:s med fleras inlägg.


Magnus Eriksson:
2009-08-07 14:35
 Ja Bengt, då har jag ingen aning om vari förolämpningen består. Och ev läsare må själva bedöma huruvida min ironiskt tillspetsade beskrivning av din åsikt har täckning i vad du skrivit, t ex i de många citat jag i hast hittade, eller om det är hjärnspöken.

Bengt Eriksson:
2009-08-07 14:41
 Ja Magnus (vad kallas sånt?), alldeles riktigt. Du slipper mig och jag slipper dig.

Håkan Olsson:
2009-08-07 15:18
 För att återvända till ursprungstråden: billiga boxar!

Vilka mer 99 kr-boxar är värda att ha?

peter nordgren:
2009-08-07 15:34
 Poco (givetvis !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!)
Waylon Jennings
Jeff Beck
Willie Nelson
Carole King
Isley Brothers
Jefferson Airplane

Den sistnämda med en viss reservation istället för live plattan »Bless It´s Pointed Little Head« så borde dom tagit med »Volunteers«

Magnus Eriksson:
2009-08-07 15:38
 Boxarna med t ex Lou Reed, Patti Smith, Poco, Byrds och Carole King är bra för den som inte skaffade skivorna när de kom, som inte har ordentlig koll på artisterna eller för den som slutat spela vinylen och vill ha repriserna till en billig penning. De rymmer de fem första lp-skivorna, eller som i Reeds och Kings fall, fem av de sex första.

Vai, Satriani och Rory Gallagher är kanon för gitarrälskaren. Jeff Beck-boxen är knepigare. Den styrs av vad som finns tillgängligt för Sony och BMG, och den blir spretig på ett lite konstigt sätt. Allmans-boxen är meningslös, köp »Seven Turns« separat i stället.

Countryboxarna är inte heller särskilt bra, eftersom de snarast vill ge en representativ bild av artisten; det innebär att väldigt bra skivor blandas med mindre bra.

Jazzboxarna: Sonny Rollins perfekt, Miles Davis bra, Ellington bra. George Benson är inte min avdelning, men jag tror den ger en bra bild av Benson när han var som bäst. Mahavishnu och McLaughlin rymmer lysande skivor, även om urvalet kunnat göras annorlunda.

För egen del föredrar jag de boxar som rymmer musik från en tydligt avgränsad tid, som de första fem lp-skivorna. Boxarna är också bra presenter till det uppväxande släktet för den överblick och det generösa urval de ger.

peter nordgren:
2009-08-11 23:26
 Och idag så damp det ner 4 utav boxarna i brevlådan: Poco, Carole King, Jefferson Airplane & Isley Brothers. Hade ju Poco plattorna sen förut både på LP & CD men när den bara kostade 99:- så tänkte jag att den kan vara kul att ha....
Visst 99:- är ju bra pris för 5 CD men ska man vara lite kritisk så ligger ju CD´na i enkla pappfodral vilket ju gör att man går miste om utviksomslag som då i Pocos fall på 3 av plattorna. På + sidan ska dock nämnas att alla 5 Jefferson plattorna har bonusspår´.

Peter Johansson:
2009-08-14 23:11
 Fick även mina boxar i veckan. Efter att ha lyssnat igenom första skivan i Steve Vai-boxen, »Flex-Able«, kan jag konstatera att just det köpet var sannerligen inget jag behöver ångra. Underhållande och spännande experimentlusta där jag ständigt blir överraskad, överraskande nog. Det är långt ifrån Malmsteens stentrist distanslösa ekvilibrism. Enda klagomålet är väl den så typiskt kliniska 80-talsproduktionen.

Lista ämnen | Föregående sida
Föregående ämne | Nästa ämne

Skapa en användare och logga in för att svara på inlägg


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.